Hoppa till innehåll

Tryck foldrar

Hos oss på Papperstryck kan du trycka foldrar med hög kvalité och till ett konkurrenskraftigt pris. Se till att er information presenteras på ett professionellt enkelt med en folder med tryck från Papperstryck.

Offset foldrar från Papperstryck

Vi hjälper er ta fram skräddarsydda foldrar av högsta kvalitet som är utformade för era behov. Oavsett om ni behöver hjälp med ett enkelt informationsblad eller något mer komplext, erbjuder vi expertis för att säkerställa att era foldrar gör ett starkt intryck.

Folder eller broschyr – vad är skillnaden?

Ofta blandar folk ihop begreppen folder och broschyr. Broschyren består av flera ark sammanfogade med en häftklammer i ryggen. En folder är ett enskilt pappersark falsat en eller flera gånger och det är alltså inte samma sak därmed.

Flexibla storlekar på foldrar med tryck

En tryckt folder kan ha varierande storlekar. Den kan bestå av ett enda stort ark som är flera gånger falsat, eller bara ett enkelt A4 ark falsat på mitten, vilket resulterar i en A5 folder. Det mest populära alternativet är dock en 4-sidig folder, skapad genom att falsa arket i mitten. Oavsett vilken storlek du vill ha på din folder så ser vi på Papperstryck till att hitta en optimal lösning.

Hur skapar ni effektiva foldrar?

Framställningen av en effektiv folder kräver mer än en snabb sammanställning av text och bilder. Det kräver strategisk tankegång, kreativitet och en stark förståelse för ditt syfte med foldern. Vi på Papperstryck har skapat en lista över fyra strategier du kan använda dig av för att skapa foldrar som sticker ut.

  1. Anpassa efter mottagare: Varje framgångsrik folder börjar med en klar bild av målgruppen. Vilken typ av information söker de? När du har fått en uppfattning av målgruppen så kan du sätta ihop lämplig information och bilder.
  2. Använd storytelling: Effektiva foldrar är inte bara visuellt tilltalande, de berättar också en historia. Varje bild, varje rubrik och varje bit av text bör bidra till att berätta den övergripande historien om ditt erbjudande.
  3. Titeln: Titeln på din folder är din första chans att fånga läsarens uppmärksamhet. Din titel bör vara lockande och direkt kommunicera vad din publik kan förvänta sig.
  4. Uppmana till handling: Vad vill du att läsarna ska göra efter att de har bläddrat igenom din folder? Kanske boka en tid, besöka din hemsida eller köpa en produkt? En tydlig och överväldigande uppmaning till handling kan fungera som en guide för din målgrupp och öka chanserna för att de agerar på ditt budskap.

Vanliga frågor

Vad är en folder?

En folder är ett ark papper som falsas en eller flera gånger.

Vad menas med falsad?

Falsad är en term inom tryckeribranschen som betyder vika. Om en folder är falsad har den alltså blivit vikt på ett eller flera ställen.

Vilka format av foldrar har ni?

De allra vanligaste formaten vi producerar är ett A4 som viks på mitten, vilket skapar en A5 folder. Är ni i behov av andra format så löser vi även det!

Hur undviker man att foldern spricker i falsen och trycket krackeleras?

För att undvika att tryckt krackeleras, alltså spricker när foldern falsas så använder vi oss av bigning. Bigen pressas in i pappret och underlättar falsningen och förhindrar att pappret spricker.

Vad kostar en folder?

Vi på Papperstryck strävar efter att erbjuda marknadsmässiga priser samtidigt som vi erbjuder trycksaker av hög kvalitet. Hur mycket det kostar att trycka upp din folder beror dock på många olika faktorer som till exempel mängd, papper och format.