Hoppa till innehåll

Offsettryck

På Papperstryck är en av våra mest begärda tjänster offsettryck, även känt som offsetlitografi, som är en traditionell tryckmetod känd för sin kvalitet och kostnadseffektivitet vid höga upplagor. Låt oss dyka ner i detaljerna för att förstå varför offsettryck kan vara det bästa valet för ditt projekt.

Papperstryck gör offsettryck

På Papperstryck har vi över 25 års erfarenhet av offsettryck och vi kan garantera att ni blir nöjda varje gång. Oavsett vilka trycksaker ni är i behov av så ser vi till att hitta den optimala lösningen för just er. Vårt fokus är att göra dig nöjd och därför erbjuder vi rådgivning och service i toppklass, från början tills era beställda offset trycksaker är levererade. Om ni har några frågor om offsettryck, eller om ni vill få en offert för er projekt, tveka inte att kontakta oss på Papperstryck.

Vad är offsettryck?

Offsettryck används för att producera högkvalitativa och professionella trycksaker. Till skillnad från digitaltryck bygger offsettryck på att tryckplåtar används. Med hjälp av en serie rullar överförs bilden först till en gummiduk och därefter till papperet. Resultatet är ett klart, detaljrikt och professionellt utseende på dina trycksaker.

Vilka fördelar har offesettryck?

Fördelarna med offsettryck jämfört med andra tryckmetoder är många. För det första ger det den högsta möjliga tryckkvalitet med exakta detaljer och färgåtergivning. För det andra blir enhetskostnaden per tryck lägre ju fler exemplar som produceras vilket gör det kostnadseffektivt för stora upplagor. Slutligen kan offsettryck användas på en mängd olika pappersmaterial, inklusive grova eller texturerade ytor.

  1. Högkvalitativ tryckkvalitet
  2. Mångsidighet i materialval
  3. Kostnadseffektivt vid större upplagor

När passar offsettryck bäst?

Offsettryck är det bästa alternativet när du behöver trycka stora upplagor med en hög kvalitet och mycket detaljer. Det är särskilt effektivt för trycksaker som broschyrer, flyers och affischer. Dessutom är offsettryck det bästa valet när du behöver trycka på speciella papper eller material.

  1. Broschyrer
  2. Flyers
  3. Affischer
  4. Tryck på speciella papper
  5. Större upplagor generellt sett

Vanliga frågor

Vad är skillnaden mellan offsettryck och digitaltryck?

Digitaltryck är när du använder en kopiator medan offsettryck använder sig av plåtar och en offsetmaskin.

Passar offsettryck stora upplagor?

Ja, offsettryck är perfekt för stora upplagor eftersom det är billigare än andra alternativ.

Kan offsettryck användas för mindre upplagor?

Ja, även om offsettryck är mest kostnadseffektivt vid stora upplagor, kan det också användas för mindre tryckprojekt. Speciellt om du vill uppnå en speciellt hög tryckkvalitet som inte digitalt tryck kan ge.

Hur lång tid tar det att trycka offset trycksaker?

Produktionstiden för offsettryckta trycksaker varierar beroende på projektets omfattning och komplexitet. En vanlig tidslinje är ett par dag till en vecka för mindre projekt och större projekt kan ta lite längre tid. För en exakt tidslinje så kan du kontakta oss och har du någon specifik tid inför ett event eller liknande trycksakerna ska vara klara så fixar vi oftast det!